Klippe ut stoff

Det er viktig at stoffe ligger fint og helt flatt på golvet/ bore. Eg synst sjølv det  er best å ligge det på golve for der er det størst plass å derfor enklere og få heilt rettet ut. Då stoffe er lagt heilt ut og er sån som du vil ha det går du og finner oppskriften til det du skal lage, oppi kvar er det nokon kvit/gjenomsikte maler. Den ligger du oppå stoffet og prøver å rette den ut så godt du kan, det er ofte fleire i kvar oppskrift så dette må bli gjentatt fleire gonger. Då du har lagt mallen fint oppå og strykt den ut tar du ein knappenål og fester det fast i stoffe, pass på at stoffe ikkje blir krølla under og alti struk over der du skal sitte inn ein ny knppenål, dette skal du gjøre heile vegen rundt.

Då Du har festa heile malen til stoffe skal du klippe rundt, her er det veldig viktig at du har ein tøysaks og ikkje ein vanlig saks. Vist du bruker vanlig saks er det veldig vanskelig og klippe i tøyet og saksen vil bli øydelagt. 

Her ser du korleis man ligger malen oppå og fester før man kliper ut, på det øverste ser du stoff som er ferdig klippet ut, i mangen av oppskriftene trenger du fleire av malene, det kan være du trenger mellom to til fire, det varierer fra oppskrift til oppskrift

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hanne-Sofie

Hanne-Sofie

19, Øygarden

Eg er ein jente på 19 år som tenkte å lære seg å sy samt blogge om sy utfordringene eg støtter på, å ferdig resultat. Tenkte også å blogge om kamra bruk og ta bilete av natur og gjenstander.

Kategorier

Arkiv

hits